Direktlänk till inlägg 1 augusti 2010
2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida.
3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.
Köttfärsbiffar
1½ gul lök
1½ morot
600 g nötfärs
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
0,75 dl crème fraiche
3 msk smör
Till servering
Sallad, blandad grön, t ex ruccola och maché
1½ knippa färsk gräslök
2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida.
3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.
Köttfärsbiffar
1½ gul lök
1½ morot
600 g nötfärs
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
0,75 dl crème fraiche
3 msk smör
Till servering
Sallad, blandad grön, t ex ruccola och maché
1½ knippa färsk gräslök
Färsk pasta med kall tonfiskcreme Räcker till 6 Det här behöver du: 6 portioner tagliatelle450 g tonfisk1½ rödlökar3 dl lätt crème fraiche3 msk dijonsenap3 msk basilika1½ dl svarta urkärnade oliverSalt och peppar Så här gör du: 1. Koka pa...
Kalkonfilé med serranoskinka Räcker till 4 Det här behöver du: Salt och peppar250 g körsbärstomater4 portioner pasta2 msk pesto eller olivolja1 påse blandad sallad t ex sommarmix eller ruccola100 g skivad serranoskinkaLiten rödlök1 dl svarta kä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|